4 Mayıs 2015 Pazartesi


Cristiano Ronaldo 5 Şubat 1985'te FunchalMadeira'da doğmuştur. Maria Dolores dos Santos Aveiro ve José Dinis Aveiro'nun son çocuklarıdır. İkinci ismi olan Ronaldo'yu babası Ronald Reagan hayranı olduğu için koydu.. Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır.

Kulüp kariyeri

Profesyonel olmadan önce AndorinhaCD Nacional ve son olarak Sporting Lizbon genç takımında oynayan Ronaldo, 17 yaş altı Portekiz milli takımında da dikkat çekmişti. Profesyonel kariyerine yine Sporting Lizbon'da başlayan genç oyuncu, 2003 yılından 2009 yılına kadar Manchester United'da oynadı. 2008-2009 sezonun sonunda Real Madrid kulübüne transfer oldu.
Ronaldo 2007'de Moments adını verdiği otobiyografisini yazdı. 15 Aralık 2007'de yayınlandı.] Bunun yanı sıra aynı sene içerisinde Manchester United kulübündeki yükselişinden, ayrıca arkadaşlarından ve ailesinden bahsedildiği The Boy Who Had A Dream adındaki DVD'si ve 27 Ekim 2008'de hayatını ve kariyerini anlatan, ayrıca Manchester United'de 7 numaralı formayı giyen ünlü futbolcularla kendisinin karşılaştırıldığı The Story adlı DVD'si piyasaya sürüldü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder